Metal Çatı Sistemleri

Metal çatı sistemleri'nde sunmuş olduğumuz çözümler aşağıdaki şekilde listeleyebiliriz:

metal çatı sistemleri

  • Yalıtımsız kenetli metal çatı.
  • Isı ve ses yalıtımlı kenetli metal çatı.
  • Alüminyum kaplamalı kenetli çatı (yalıtımlı veya yalıtımsız).
  • Titanyum çinko kaplamalı kenetli çatı (yalıtımlı veya yalıtımsız).
  • Bakır kaplamalı kenetli çatı (yalıtımlı veya yalıtımsız ).
  • Çinko kaplamalı kenetli çatı (yalıtımlı veya yalıtımsız).

Metal kenet çatı sistemleri, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, yenilikleri zaman kaybetmeden üretim hattında uygulayan Öztar İnşaat'ın çatıda devrim yaratan eşsiz ürünleri metal kenet çatı sistemlerinin birçok kişi tarafından güvenle tercih edilmesini sağlıyor.

Öztar İnşaat, sektöründe sunduğu benzersiz bir ürün olan metal kenet çatı sistemlerini üstün kalitesi ve ekonomiyi aynı noktada buluşturuyor. Öztar İnşaat, kenetli metal çatı sistemlerinde birleşme detaylarının pratik uygulama örnekleri montajın kolay gerçekleştirilmesine olanak vermektedir sistemi oluşturan kenet panellerin diğer kaplama malzemelerine oranla daha hafif olması, çatı alt konstrüksiyon malzemelerinde tasarruf edilmesine olanak vermektedir.

Kenet çatı sisteminin bu benzersiz özellikleri kullanıcıların işçilik ve montaj süresindende artı kazanç elde etmesini sağlamaktadır. Kenetli metal çatı sistemleri yeni yapılan çatılarda kullanıldığı gibi mevcut varolan çatılarında sökülmeden üzerine uygulanabilmesine olanak verir. Kenet panellerin üretim ve montaj süresinin çok kısa olması, istenilen boylarda üretilebilmesi, firelerin minimuma indirilmesi gibi avantajları olan kenetli metal çatı sistemi diğer kaplamalara oranla daha estetik ve ekonomiktir...



Metal Kenet Uygulaması

Konutlar, villa, otel gibi yaşam tesisleri fabrikalar, üretim ve depolama tesisleri, alışveriş merkezleri, spor ve dinlenme tesisleri, eğitim kurumları, askeri amaçlı yapılar, havacılık tesisleri ve prefabrik yapılar gibi; geniş bir kullanım yelpazesinde, üretim ve montaj kolaylığı sunmaktadır.

metal kenetKenet sisteminin konstrüksiyona montaj şekli, bu sisteme adını veren; uzun ömürlü ve garantili kaplama sistemini sunması sağlayan unsurdur.Yüzeyi delinmeden monte edilen trapezler, montajın hemen ardından elektrikli bir robot yardımı ile bir birine kenetlenirler. Bu işlem kaplamanın yüzde yüz geçirimsizliğini sağlamaktadır. Kenet bölgeleri içerisinde kalan klips bağlantı üniteleri sabit ve hareketli elemanlardan oluşmaktadır. Konstrüksiyona monte edilen L klips ve içerisinde oval hareket eden hareketli klips sayesinde uzun boylu trapezlerin ısıl genleşmeleri absorbe edilmektedir. Kısa boylu trapezlerin montajında ise sadece sabit klips kullanımı yeterlidir.

Sistem Özellikleri ve Performansı

Yüzeyde herhangi bir vida deliği olmadığından sızıntı riski yoktur. Kenet bölgesinin tamamı ile kenetlenerek sıkıştırılması bu bölgenin tamamının kar altında kalması durumunda bile geçirimsiz olmasını sağlar. Klips kenet bağlantı detayı yüksek rüzgar kuvvetlerindeki emme kuvvetine karşı tam direnç sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir. Çatı ve cephelerde ışıklık, pencere gibi detaylarda oluşabilecek sızıntılara karşı tam koruma sağlar. Boyalı saç, paslanmazlık garantisi sunar. Bina ömrü ile doğru orantılı kullanım ömrü ve her türlü ortam şartlarına uygun boya tipi (plastisol, pvdf, polyester) seçimi, uzun ömürlülük sağlar. Kenet sisteminin en önemli özelliği büyük çatı alanlarında bile ek yapma gereksinimini ortadan kaldıran eksiz ve vidasız çatı sistemi oluşudur. Dayanıklı ve her çeşit kaplama sistemine uygundur, bakım gerektirmez.

Sandviç Kenet Çatı Sistemi

Sandviç kenet sistemler yapı yüklerine karşı mukavemet değerlerinin yanı sıra yapıya sağlayacağı estetik görünümlerde dikkate alınarak geliştirilmiştir. Sistem yüklerini taşımada üst kat kenet trapezin tek başına mukavemetli olması düşünülerek geliştirilmiş trapez kenetler ile sistem yüklerini taşımak için yüksek yoğunluklu taş yünü veya cam yünü kullanımı gereksinimi ortadan kalkmaktadır.

Çatı sisteminin aşık ara mesafesine göre sistem yüklerini taşıma mukavemetine sahip trapez formu aşıklar üzerine monte edilir. 1.kat kaplama olan bu trapez üzerine buhar kesici örtü ve aşıkların üzerine Z profil monte edilir. Minimum 1,2 mm kalınlığında üretilen Z profillerin esnekliği sayesinde son kat metal genleşme problemlerinin önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Isı izolasyonu olarak kullanılan taş yünü veya camyünün yüksek yoğunlukta olasına gerek yoktur. Düşük yoğunluklu kullanılmaktadır. Araya serilen mineral yün malzeme üzerine buhar dengeleyici örtü serilmektedir. Klips üniteleri ile Z profiller üzerine monte edilen ve elektronik robot ile birbirlerine tek kenet ve çift kenet şeklinde kenetlenen; sistem yüklerini taşıma mukaveme etme sahip kalınlıkta trapez kenet monte edilerek sistem oluşturulmaktadır.

Kenetli Metal Çatı Avantajları

  • Kenetli sistem kaplamayı diğer kaplama sistemlerinden ayıran farkları şöyle sıralayabiliriz.
  • Her türlü çatı şekline uygulanabilmesi (tonoz, kubbe, zarf çatı v.s.) nedeni ile mimarlara tasarım özgürlüğü sağlaması
  • Diğer çatı malzemelerinin uygulanamadığı düşük eğimli çatılarda uygulanabilmesi
  • İstenen boyda, bir saçaktan diğer saçağa eksiz olarak kaplanabilmesi (diğer çatı kaplamalarında yoktur.)
  • İstenilen kalınlıkta ısı, ses ve buhar yalıtımına imkan vermesi
  • Yüzde yüz su geçirimsizlik garantisi
  • İstenen renkte uygulama imkanı, estetik görünüm
  • Kaplama üzerinde dolaşabilme imkanı
  • Binanın ömrü ile eşdeğerde dayanma süresi

Hangi Metaller Kullanılmaktadır?

  • Bugün için gerek yerli, gerek avrupa malzemeler olmak üzere
  • Bakır, boyalı alüminyum, boyalı galvaniz saç ve titanyum çinko kaplamalar yapılmaktadır.
  • Bu metallerin kalınlıkları 0,50 ve 0,70 mm arasında değişmektedir.